Wednesday, October 1, 2014

Mεγαλωνοντας υγιη δυνατα παιδια δεν ειναι καθολου αστεια υποθεση

Γραφει ο Morpheus Blind

Το μελλον.
Το μελλον αυτου του κοσμου ειναι τα παιδια του σημερα. Το ποσο λαμπρο θα ειναι αυτο το μελλον της ανθρωποτητας εξαρταται απο την σωματικη και πνευματικη υγεια των παιδιων μας. Αν καποιοι απο εμας θεωρουμε ως υποχρεωση μας να δωσουμε ενα υγιες μελλον στα παιδια μας και τα παιδια ολου του κοσμου τοτε μαλλον θα πρεπει πρωτα να δωσουμε υγεια, δικαιωμα και επιλογη στην υγεια σε αυτα τα παιδια. Θα πρεπει να αναλογιστουμε κατα ποσον οι πραξεις μας, οι συνηθιες μας, τα στερεοτυπα, τα πιστευο και οι νομοι μας προαγουν την σωματικη υγεια των παιδιων μας. Ενας μη υγιης ανθρωπος, που ζει μεσα στον σωματικο πονο και την δυστυχια της σωματικης ασθενειας, πολυ δυσκολα θα βρει την δυναμη να κατακτησει μια πνευματικη και δημιουργικη ζωη. Με δεδομενη την σωματικη υγεια των ανθρωπων, ο δρομος προς την πνευματικοτητα ειναι πιθανοτερος. Ενα μελλον στο οποιο πρωταγωνιστουν ασθενεις, σωματικα και πνευματικα, ανθρωποι δεν μπορει παρα το ιδιο να νοσει. Κανενας γονεας δεν θελει να ασθενουν τα παιδια του. Στατιστικα, ενας γονεας ειναι διατεθημενος να διαθεσει πολυ περισσοτερα χρηματα για την υγεια των παιδιων παρα για τον εαυτον του. Επιπλεον, ειναι πολυ πιο επιφυλακτικος οταν προκυται να δωσει στο παιδι του ενα φαρμακο, φυσικο ή χημικο, σε αντιθεση με την ελαχιστη ή ανυπαρκτη επιφυλακτηκοτητα που επιδεικνυει οταν προκυται ο ιδιος να παρει να φαρμακο ή ενα τροφιμο για τον ιδιο. Η συμπεριφορα αυτη απο μονη της ειναι ενα στερεοτυπο και οχι μια συνηδητοποιημενη συμπεριφορα. Η σημερινη αλλοπαθητικη - κλασικη ιατρικη, η συγχρονη βιομηχανια τροφιμων, φαρμακων, παραφαρμακων και η συγχρονη βιοτεχνια παιδικων ειδων εκμεταλλευονται αυτα τα στερεοτυπα για να βγαλουν χρηματα. Οταν οι καιροι ειναι καταλληλοι, με διαφορα τεχνασματα, γαλουχουν τα μυαλα μας για να δεχομαστε ως ορθα αυτα που ειναι εντελως αφυσικα, παραλογα και ανωμαλα. Σημερα, εχουμε εξελιγμενη τεχνολογια, υπερσυγχρονη ιατρικη, ποιοτικη διατροφη, ελεγχομενο περιβαλλον διαβιωσης, περιθαλψη, ανεση, μορφωση. Πως ειναι δυνατον, να τεραστιο ποσοστο των σημερινων παιδιων να νοσουν απο πολυ μικρα απο ασθενειες οπως το ασθμα, οι αλλεργιες, ο διαβητης, η δυσκοιλιοτητα, ο αυτισμος, τα αυτοανοσα, οι μαθησιακες δυσκολιες, οι επαναλαμβανομενες βρογχιολυτιδες, πνευμονιες και αλλες σοβαρες λοιμωξεις?

Ενα παιδι, ενα θαυμα που ερχεται στον κοσμο.
Το πως δημιουργειται, γεννιεται και μεγαλωνει ενα παιδι του συγχρονου, πολιτισμενου, δυτικου κοσμου ειναι πραγματι το μεγαλυτερο θαυμα της φυσης.

Μια γυναικα μενει εγκυος, καπως δυσκολα και πολυ συχνα επειτα απο τεχνητη γονιμοποιηση, διαθετοντας συνηθως 5-10 κιλα περισσοτερα απο αυτα που θα επρεπε να εχει. Ειναι ηδη στα ορια, αν οχι ηδη, παχυσαρκη, σαβουρο-σουβλακοφαγος και στατιστικα κατα 75% καπνιστρια. Περναει την εγκυμοσυνη της συνηθως στον καναπε της τρωγοντας πατατακια, σοκολατακια και λιχουδοσαβουρογλυκακια, σουβλακια, κρεπες και σαβουροπιτακια, καθως χαζευει στην τηλεοραση τα Τουρκικα. Πινει τα αναψυκτικα της, κανα καφεδακι σπανια και πιο συχνα κανενα decaf καφεδακι που διαφημιζεται οτι «πηγαζει» απο φυσικη πηγη. Τρωει συμβατικες τροφες με φυτοφαρμακα, ξενοοιστρογονα, συντηρητικα, και ενα σωρο αλλα απιστευτα χημικα, και φροντιζει να τρωει σπανια πρασινα φυλλωδη λαχανικα για να μην παθει τοξοπλασμα. Πινει νερο της βρυσης, εμπλουτισμενο με δεκα τονους χλωριο, φυτολιπασματα, καρδιοφαρμακα και φοβερα θρεπτικα βαρεων μεταλλων. Που και που μπορει να κανει κανα τσιγαρακι, μιας και της ειναι δυσκολο να το κοψει τωρα στην εγκυμοσυνη. Αλλωστε, ο ιατρος της εχει πει να μην κουραζεται, να χαλαρωνει και να μην στρεσαρεται. Ανησυχει οτι δεν τρωει οπως πρεπει, αλλωστε εχει ναυτιες και εμετους οπως ειναι «φυσιολογικο», γι’αυτο και καταληγει σε ενα φαρμακειο στο οποιο ταυτιζει την λεξη «βιταμινη» με ενα χαπι, σε ενα κουτι που εικονα εχει μια «happy» εγκυο, λεπτεπιλεπτη, ομορφη με λαμπερη υγεια, χωρις ιχνος κατακρατησης και κυτταριτιδας. Ρωταει εαν η «βιταμινη» αυτη μπορει να της βλαψει τα νεφρα και το συκωτι της, αν μπορει να την παρει μαζι με το βραδυνο γευμα της στις 11 το βραδυ ή αν καταστρεφεται με τον πρωινο καφε της. Φευγει ευχαριστημενη οταν μαθαινει οτι οι «βιταμινες» δεν παχαινουν. Οι 32 εβδομαδες ουτε καν που κλεινουν, για να κλεισει ραντεβου με τον ιατρο-θεο της για τεχνητη προκληση, επισκληρυδιο ή ακομη καλυτερα καισαρικη τομη. Ενα φυσιολογικο παιδι γεννηθηκε με τον πιο συνηθισμενο, φυσιολογικο τροπο μετα απο μια εντελως συνηθισμενη και φυσιολογικη εγκυμοσυνη. Το παιδι το παιρνουν απο την αγκαλια της μανας του, να το ζυγισουν, να το εξετασουν, να το ρετουσαρουν, να το «φροντισουν». Για καποια «μη φυσιολογικη» αιτια, η μανα δεν εχει κατεβασει γαλα γι’αυτο δινουν ξενο, χημικο γαλα στο βρεφος, εμπλουτισμενο με πρωτεινες, ταυρινες, βιταμινες και super-μαντολινες, GOS-FOS πατενταρισμενες ουσιες και ενας θεος-ιατρος ξερει τι αλλο.

Ευτυχως για την μανα, θα παρει μικροτερη δοση απο το «χαπι» που θα της κοψει το γαλα. Αλλωστε το πιθανοτερο ειναι να μην εχει και πολυ απο αυτο, αφηστε που θα της χαλασουν οι θηλες και θα κανουν χαλαρωση, ραγαδες τα στηθη της, πραγμα ασχημο για την «ψυχολογια» της. Μετα απο 5 ημερες παραμονης στο μαιευτηριο, βγαινουν με το βρεφος εχοντας «αρπαξει» μια μικρη λοιμωξουλα οπως «συνηθιζεται» αλλωστε. Αμεσως αναλαμβανει δραση ο παιδιατρος με μια κεφουροξιμη, μια αμοξικιλλινη, μια τομπραμυκινη και αν δεν πιασουν εχουμε και αλλες ουσιες να δοκιμασουμε, δοξα τω Θεο! Το 40ημερο δεν περασε και το βρεφος αρχιζει να «διπλωνεται» στα δυο απο τους κολικους και κλαιει απαρηγορητα, αλλα αυτο ειναι κατι εντελως «φυσιολογικο». Ολα τα βρεφη ετσι κανουν. Θα τους δωσουμε infacolic και, επειδη ετσι ειχε κανει η γειτονισσα, κανα χαμομηλακι Kinderte σε ροφημα «στιγμιαιο-σκονη», μιας και αυτο ειναι εντελως «φυσικο προιον» και, εννοειται, ακινδυνο. Το βρεφος κοιμαται στο δικο του δωματιο για να μην κακομαθαινει, στην δικη του μοντερνα-trendy κουνια απο βιολογικο πλαστικοποιημενο ξυλο βαμμενη με «οικολογικα» βερνικια για να ειναι ευχαρηστημενο, αλλα να μην κακομαθαινει. Οταν κλαιει, το αφηνουν μεχρι να «σταματησει» απο μονο του μετα απο κανα μισαωρο συνεχομενου κλαματος, για να μην κακομαθαινει. Αλλωστε αυτη ειναι η συνηθισμενη τεχνικη απο παλια, για να μαθουν τα βρεφη να κοιμουνται στην κουνια τους, για να μην κακομαθαινουν. Αν κοιμαται ανησυχα του δινουμε κανα Atarax, για να μην μας ταραζει μεσα στα αγρια ξημερωματα και για να μην κακομαθαινει.

Οι παιδικες ασθενειες.
Να ο πρωτος χειμωνας με βρογχιτιδες, φλεγμα, βηχα, ρινικη βλεννα. Λοιμωξεις στην σειρα, εμπυρετες με πολυημερη διαρκεια. Ευτυχως εχουμε δυνατα βλεννολυτικα και ισχυρα αντιβηχικα σιροπακια με Clenbuterol. Και οταν πονανε οι αμυγδαλες του μωρου του δινουμε λιγη βενζοκαινη-αναισθησινη για να το ανακουφισουμε, ενω υπαρχει παντα η περιπτωση να παμε στον χειρουργο να τις βγαλουμε. Οι ιωσεις, οι λοιμωξεις ερχονται η μια μετα την αλλη, το ιδιο η αντιβιωση και αλλες εξυπνες ιατρικες, χημικες πατεντες, αλλα αυτο ειναι εντελως φυσιολογικο. Αλλωστε τα παιδια κολλανε το ενα απο το αλλο, ειδικα οταν υπαρχει αδερφακι μεσα στην οικογενεια. Για να σωθουμε κανουμε 3πλα, 5πλα εμβολια, για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο. Το παιδακι ειναι 3 χρονων, ειναι φυσιολογικα αναπτυγμενο, 3-4 κιλα βαρυτερο και 10 ποντους ψηλοτερο προς υπερηφανεια των γονεων για την καλη δουλεια στην ανατροφη του παιδιου τους.
Ηταν η «πολυ καλη» παιδικη τροφη-κρεμα που ετρωγε της ΧΨΖ εταιριας, η οποια βοηθησε την αναπτυξη του. Ο ιδιος ο παιδιατρος ειναι πολυ «ευχαριστημενος».
Και οπως πολλα απο τα παιδακια του παιδικου σταθμου που πηγαινει το παιδι για να κοινωνικοποιηθει σωστα, εχει «λιγο» ασθμα, μια αποσπαση προσοχης, μια υπερκινητηκοτητα, λιγα προβληματα λογου, λιγες αλλεργιες στο τριχωμα της γατας, του σκυλου, του ψιλου...στα πουπουλα της χηνας, στην ανοιξιατικη γυρη, στην ντοματα, στην πατατα, στις φραουλες, στα ρεβιθια, στο ταχινι, στο γρασιδι, στο περδικακι, στο πευκο, στις μελισσες, στα κουνουπια, στα..., αλλα αυτο ειναι εντελως φυσιολογικο, διοτι ο αλλεργιολογος-ιατρος ειπε οτι ολα αυτα ειναι γνωστα «αλλεργιογονα» ουτως ή αλλως. Καλα θα ειναι να τα αποφευγουμε και καποια στιγμη μετα απο 10-20-30 χρονια, ισως αυτες οι αλλεργιες...περασουν. Το παιδι μεγαλωνει, αρρωσταινωντας 3-4 φορες τον χρονο, το οποιο ειναι φυσιολογικο για καθε συγχρονο ανθρωπο. Αλλωστε σε παλιοτερες εποχες, οι «ανθρωποι» πεθαιναν απο μια απλη γριππη, ενω εμεις ειμαστε ακομη ζωντανοι (χμμμ), δοξα τω Θεο.

Ενηλικες φυσιολογικοι, οπως συνηθως.
Στα 16 του ειναι ηδη παχυσαρκο, με προβληματα θυροειδη, αλλα αυτο ειναι τυπικο και εντελως φυσιολογικο. Αλλωστε, το Τ4 ειναι πολυ φθηνο και best seller φαρμακο στο φαρμακειο και συναγωνιζεται με μεγαλη ανεση το Depon. Εαν μεγαλωσει παρα πολυ ο θυροειδης θα τον αφαιρεσει ο χειρουργος που μας εβγαλε τις αμυγδαλες και θα χορηγουμε Τ4. Μαλλον, φταιει το μολυσμενο νερο, τα φυτοφαρμακα και το μολυσμενο περιβαλλον στο οποιο ζουμε. Δεν λεμε παλι καλα που εχουμε χειρουργους και φαρμακα, οι παλιοτεροι δεν ειχαν τιποτα απο αυτα. 9 στα 10 κοριτσακια εχουν εντονους περιοδου, μικρες κυστουλες, ινομυοματα στα 22 χρονια τους, εντονη δυσκοιλιοτητα, αλλα αυτο ειναι εντελως φυσιολογικο. Η περιοδος της γυναικας ειναι δεδομενο και γνωστο οτι ποναει πολυ για λιγες ημερες μονο. Ευτυχως που εχουμε πασιπονα και σπασμολυτικα, εχουμε Feldene και Nurofen, για σκεψου και εκεινες τις κακομοιρες γυναικες παλιοτερα που δεν ειχαν τιποτα? Τα αγορακια παρουσιαζουν προβληματα προστατη, χοληστερινη, ηπατικο λιπωδες διηθημα, διαβητη, ασθμα, σοβαρες αλλεργιες, νεφρικα προβληματα, υπερταση, υποθυρεοειδισμο, αυτοανοσα, ανικανοτητα και αιματολογικες ανωμαλιες ηδη στα 25-32ετη. Τα σημερινα αγορακια ειναι λιγοτερο «αγορακια» απο οτι παλιοτερα. Εκτως απο το μολυσμενο νερο και το μολυσμενο περιβαλλον στο οποιο ζουμε, φταινε και αυτα τα χυδαια ομοφιλοφιλικα προτυπα που μας περναει η τηλεοραση, ισως και το γεγονος οτι τρωτε πολλα κοτοπουλα, που ως γνωστον, περιεχουν πολλα οιστρογονα. Τα σημερινα αγορακια και κοριτσακια δυσκολευονται να κανουν παιδακια. Ετσι καταφευγουν στην τεχνητη γονιμοποιηση για να ξαναρχισουν τον ιδιο...φαυλο κυκλο.

Τελικα, το να κανει κανεις παιδια και να τα μεγαλωσει σωστα δεν ειναι καθολου αστεια υποθεση.


No comments:

Post a Comment