Thursday, October 23, 2014

Τα αναψυκτικα αλλαξανε και εγιναν…εναλλακτικα

Μετα από μια κουραστικη ημερα, καθισα στον υπολογιστη να χαζεψω με μια ταινια που εχω χιλιοδει και να χαλαρωσω πινοντας το πιο καινοτομο αναψυκτικο που υπαρχει στην Ελλαδα. Καθοτι εχω καταγωγη Βολιωτικη, την συγκεκριμενη εταιρια  αναψυκτικων την θεωρω μακραν την καλυτερη εταιρια στην Ελλαδα, αλλα αυτή την φορα πραγματικα καινοτομησε. Ένα αναψυκτικο με κοκκινο τσαι, κρανμπερι, αρωνια και γκοτζι ηταν ότι πρεπει για να μπορουμε να πινουμε και εμεις οι εναλλακτικοι. 
Απιστευτο κοκκινο χρωμα που μοιαζει με σαγκρια, σωστη γλυκυτητα χωρις ζαχαρη, καλο αρωμα, πραγματικα εντυπωσιακη συσκευασια. Δεν κρατιεμαι να διαβασω τα συστατικα του, που λενε ότι περιεχει :

Νερο, συμπυκνωμενος χυμος κρανμπερι 3,4%, συμπυκνωμενο χυμο αρωνια 1,6%, εκχυλισμα από κοκκινο τσαι 0,24%, μεσο οξινισης κιτρικο οξυ, φυσικες αρωματικες υλες, σορβικο καλιο, δικαρβονικο μεθυλιο, βενζοικο νατριο,  γλυκοζιτες στεβιολης και ασκορβικο οξυ. ( το μειγμα των συντηρητικων ειναι απο τα πλεον γνωστα, δειτε εδω για περισσοτερα )

Διαβασα ξανα και ξανα τα συστατικα μηπως εγω εχασα κατι εξ’αιτιας της κουρασης αλλα ματαια…

Το γκοτζι ελειπε από τα συστατικα!!!


Ωχ…ένα αναψυκτικο που διαφημιζει ότι εχει γκοτζι αλλα χωρις…γκοτζι. Το δευτερο που μου εκανε εντυπωση είναι ότι διαφημιζει ότι περιεχει εκχυλισμα από κοκκινο τσαι σε περιεκτηκοτητα…0,24%!? Ουαου…αυτό θα πει οτι εχω βαλει στην συνθεση κοκκινο τσαι. Για να ειμαστε ακριβεις, στα 330ml που είναι ο συνολικος ογκος του αναψυκτικου (τον οποιο πλακα-πλακα δεν τον ογκομετρησα…) περιεχονται 0,79ml κοκκινου τσαγιου…ουτε καν 1ml. Πιξαμε το κοκκινο τσαι! 

Τωρα, αν συμπεριλαβουμε το γεγονος ότι στο αναψυκτικο περιεχεται ένα αμφιλεγωμενο συντηρητικο όπως το βενζοικο νατριο, αρχιζουμε να…ξενερωνουμε! Πραγματικα, στην αρχη νομιζα πως επροκειται για ένα εναλλακτικο αναψυκτικο ξεχωριστο από τα αλλα, αλλα μαλλον εκανα λαθος…
Παντως, αξιζει να το δοκιμασετε, εστω μια φορα...





No comments:

Post a Comment